Skip to content Skip to footer

În perioada 2023-2024, ca parte din acreditarea Erasmus+ în domeniul tineret, am organizat cu succes 5 activități de mobilitate destinate dezvoltării competențelor și schimbului de experiență între tineri și lucrători de tineret, în contextul anului electoral la nivel național, dar și la nivel european.

Prima activitate, o vizită pregătitoare numită „APV Power and Relation”, s-a desfășurat în decembrie 2023 și a reunit 8 participanți. Deși nu era inițial planificată, a fost adăugată în acord cu ofițerul de proiect. Am considerat că aceasta este esențială pentru asigurarea unei desfășurări optime a mobilităților ulterioare și pentru pregătirea adecvată a participanților.

Celelalte 4 mobilități au fost structurate în două categorii: mobilități pentru lucrători de tineret și schimburi de tineri.

În cadrul mobilităților pentru lucrători de tineret, am organizat:

  • „Power, Relation and Communication” în perioada 14-20.06.2024, cu participarea a 15 persoane
  • „How We Choose? Media’s Role in Democratic Decision-Making” în perioada 30.07-05.08.2024, care a implicat 15 participanți

În ceea ce privește schimburile de tineri, am desfășurat două proiecte:

  • „Infection”, în perioada 16-22.04.2024, care a reunit 27 de tineri
  • „What is Democracy?”, în perioada 15-21.05.2024, cu 26 de participanți

Aceste activități au fost construite în pandant cu importanța anului electoral, atât în România, cât și în Europa, cu intenția de a sublinia importanța participării la vot într-o societate democratică. Proiectele au fost gândite pentru a stimula gândirea critică și implicarea activă a tinerilor în probleme de actualitate, dar și pentru a-i încuraja să devină cetățeni activi și informați.

În total, cele 5 activități de mobilitate au implicat 89 de participanți din România, Armenia, Portugalia, Danemarca, Georgia, Ucraina, Ungaria și Spania. Participanții, fie că au fost lucrători de tineret sau tineri, au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilități esențiale, de a-și împărtăși cunoștințele și de a construi rețele internaționale de colaborare.

Aceste mobilități au contribuit semnificativ la îmbunătățirea competențelor participanților și la promovarea unui dialog intercultural valoros.

Participanții au fost motivați să învețe prin experiențe interculturale și să contribuie la discuții și activități care le dezvoltă gândirea critică și abilitățile de colaborare.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

În anul 2022, ETC a implementat proiectul Erasmus+.


PartArt – Power Relations, Theatre and Conclusions

📅 Perioada: 26.08 – 03.09.2022

Activitatea principală a acestui proiect a fost un TC de 9 zile (Curs de formare) în Satul Bicăcel, Comuna Lăzăreni, România, unde am instruit 24 de lucrători de tineret din 7 țări (RO, DE, TK, FR, IT, MK, LV) cu competențe relevante legate de atitudinea de alegător.

Scopul proiectului a fost de a crea un cadru de învățare bazat 100% pe principiile educației non-formale (NFL). Am utilizat o metodologie bazată pe meta-teatru, în care participanții s-au implicat în procese realiste de luare a deciziilor, simulări ale momentelor conflictuale și concursuri.

📌 Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.


În anul 2023, ETC a implementat două proiecte Erasmus+

AgricoolTube

📅 Perioada: 03.05 – 11.05.2023

Obiectivele noastre au fost:

  • Să instruim 22 de lucrători de tineret din 5 țări (IT, RO, BG, ES, EL) în instrumente și metodologii care să le permită să abordeze mai bine tinerii cu mai puține oportunități
  • Să contribuim la creșterea personală, motivarea, dezvoltarea și activarea solidarității participanților
  • Să promovăm competențe durabile, principii de permacultură, realizarea de materiale video și practici ecologice

📌 Rezultate concrete:

  • Crearea unei serii de tutoriale video explicative despre tehnici de agricultură, astfel încât acestea să fie accesibile și atractive pentru tineri
  • Înființarea unei platforme YouTube – AgricoolTube, unde participanții au încărcat tutoriale video despre tehnici de plantare în seră sau în câmp deschis, încurajând tinerii să aplice cunoștințele dobândite

🔗 Videoclipurile pot fi vizionate aici:
👉 YouTube – AgricoolTube


The Green Rural Hub

📅 Perioada: 22.05 – 29.05.2023

Intenția noastră a fost să pregătim 22 de lucrători de tineret pentru utilizarea metodelor, strategiilor și ideilor care să implice tinerii cu mai puține oportunități în activități de practici sustenabile, precum:
Permacultura
Agricultura ecologică
Colectarea selectivă a deșeurilor
Utilizarea deșeurilor ca resursă materială pentru crearea spațiilor de socializare destinate participanților și tinerilor din comunitate

🔗 Mai multe detalii aici:
👉 Erasmus+ proiecte – Experiment Teatru Clandestin

📌 Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.

Leave a comment