Proiecte Erasmus+
Services
Despre
In perioada 2023-2024 ca parte din acreditarea Erasmus+ in domeniul tineret, am organizat cu succes 5 activitati de mobilitate destinate dezvoltarii competentelor si schimbului de experienta intre tineri si lucratori de tineret in contextul anului electoral la nivel national dar si la nivel european. Prima activitate, o vizita pregatitoare numita „APV Power and Relation” care s-a desfasurat in Decembrie 2023 si am reunit 8 participanti si desi nu era initial planificata, a fost adaugata in acord cu ofiterul de proiect. Am considerat ca
aceasta este esentiala pentru asigurarea unei desfasurari optime a mobilitatilor ulterioare si pentru pregatirea adecvata a participantilor. Celelalte 4 mobilitati au fost structurate in cele doua categorii: mobilitati pentru lucratori de tineret si schimburi de tineri. In cadrul mobilitatilor pentru lucratori de tineret, am organizat programul „Power, Relation and Communication” in perioada 14-20.06.2024 cu participarea a 15 persoane, si „How we choose? Media
s role in democratic decision making” in perioada 30.07-05.08.2024 , care a implicat 15 participanti. In ceea ce priveste schimburile de tineri, am desfasurat doua proiecte: „Infection” in perioada 16-22.04.2024 care a reunit 27 de tineri si „What is democracy?” in perioada 15-21.05.2024 cu 26 de participanti. Aceste activitati au fost construite in pandant cu importanta anului electoral atat in Romania cat si in Europa cu intentia de a sublinia importanta participarii la vot intr-o societate democratica si au fost gandite pentru a stimula gandirea critica si implicarea activa a tinerilor in probleme de actualitate dar si pentru a-i incuraja sa devina cetateni activi si informati. In total cele 5 activitati de mobilitate au implicat 89 de participanti din Romania, Armenia, Portugalia, Danemarca, Georgia, Ucraina, Ungaria si Spania. Participantii fie ca au fost lucratori de tineret sau tineri, au avut oportunitatea de a-si dezvolta abilitati esentiale, de a-si impartasi cunostintele si de construi retele internationale de colaborare. Aceste mobilitati au contribuit semnificativ la imbunatatirea competentelor lor si la promovarea unui dialog intercultural valoros.
Participantii au fost motivati sa invete prin experiente interculturale si sa contribuie la discutii si activitati care le dezvolta gandirea critica si abilitatile de colaborare.
Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus+.
În anul 2022 ETC a implementat proiectul Erasmus+
PartArt – Power Relations, Theatre and Conclusions perioada 26.08-03.09.2022
Activitatea principală a acestui proiect este un TC de 9 zile (Curs de formare) in Satul Bicăcel, Comuna Lăzăreni, România, unde vom instrui 24 de lucrători de tineret din 7 țări (RO, DE, TK, FR, IT, MK, LV) cu competențe relevante legate de atitudinea de alegător.
Scopul este de a crea un cadru de învățare bazat 100% pe principiile NFL (non-formal education), intenționăm să folosim o metodologie bazată pe meta-teatru, unde participanții se vor scufunda în procesele realiste de luare a deciziilor, simulări ale momentelor conflictuale și concursuri.
Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.
În anul 2023 ETC va implementa două proiecte Erasmus+
AgricoolTube perioada 03.05-11.05.2023
Obiectivele noastre sunt de a învăța 22 de lucrători de tineret din 5 țări (IT, RO, BG, ES, EL) instrumente și metodologii pentru a fi mai conștienți de modul de abordare a tinerilor cu mai puține oportunități și de a ajuta la creșterea personală, de a motiva, dezvolta și activa solidaritatea participanților cu competențe durabile, principii de permacultură, realizarea de materiale video și practici ecologice. Ceea ce dorim să obținem concret sunt o serie de tutoriale video în care să fie explicate tehnici de agricultură pe înțelesul tinerilor astfel urmărind un interes crescut față de aceste practici.
Unul dintre rezulatele concrete ale acestei mobilități este înființarea unei platforme Youtube în care participanții au încărcat tutorialele video cu tehnici de plantare în seră sau în câmp deschis încurajând astfel tinerii să urmeze indicațiile predate. Pe această platformă dorim să încărcăm cât mai multe tutoriale asemănătoare și cu tehnici diverse. Videoclipurile pot fi văzute aici:
https://www.youtube.com/@AgricoolTube
The Green Rural Hub perioada 22.05-29.05.2023
Intentia noastra a fost sa pregatim 22 de lucratori de tineret pentru folosirea unor metode, strategii si idei care sa implice tinerii cu mai putine oportunitati in activitati de practici sustenabile: permacultura, agricultura ecologica, colectare selectiva a deseurilor si folosirea unor categorii de deseuri ca resursa materiala pentru crearea spatiilor de socializare pentru participanti dar si pentru tinerii din comunitate.
Mai multe detalii aici: Erasmus+ proiecte – Experiment Teatru Clandestin
Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.