Proiecte Erasmus+ și ESC

Services

Despre

Organizația noastră este activă în domeniul de tineret, oferind cadrul de implementare a proiectelor Erasmus+ (schimburi de tineri, traininguri pentru persoane care lucrează cu tinerii) și în domeniul ESC-Corpul European de Solidaritate (proiecte internaționale de voluntariat pe termen mediu-lung) pentru comunitate. 
 
Aceste două programe sunt finanțate de Uniunea Europeană pentru diverse activități specifice asociației care se adresează tinerilor (13-35 de ani), lucrătorilor de tineret (peste 18 ani, fără limită de vârstă) și comunităților. Pentru fiecare dintre aceste două programe, organizațiile interesate pot obține câte o acreditare valabilă până în 2027, cu un acces simplificat la finanțare. 
 
Experiment Teatru Clandestin deține ambele acreditări una este pentru Programul Erasmus+ tineret iar a doua este pentru Programul Corpul European de Solidaritate-voluntariat internațional în care avem rol de management (adică putem găzdui și putem trimite voluntari în alte țări din Europa), valabile până în anul 2027. 
 
Bineînțeles, pentru a obține aceste acreditări am prezentat o strategie de dezvoltare a organizației, a educației non-formale, a tinerilor și a comunității din care facem parte acum, Comuna Lăzăreni, Bihor. 
 

European Solidarity Corps (ESC)

Anul acesta Asociația de Teatru Experimental Clandestin implementează proiectul de voluntariat din cadrul programului Corpului European de Solidaritate și găzduiește 5 voluntari internaționali, în Comuna Lăzăreni, Bihor pentru o perioadă de 7 luni. Voluntarii ne vor ajuta să implementăm proiectele organizației în comunitatea rurală și să organizăm evenimente, festivaluri, cursuri pentru copii, tineri și adulți.

`Proiectul de Dezvoltare Rurală -Academia Naturii!` este un sistem complex arhitectural, cultural, de activități interactive și un context în care copiii, tinerii, voluntarii și adulții primesc practici, cunoștințe, metodologie, abilități, atitudini pentru a putea crea o comunitate și un stil de viață durabil și ecologic. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană. Mai multe despre proiect puteți găsi în pdf-ul de mai jos.

Erasmus+

În anul 2022 ETC a implementat proiectul Erasmus+

PartArt – Power Relations, Theatre and Conclusions perioada 26.08-03.09.2022

Activitatea principală a acestui proiect este un TC de 9 zile (Curs de formare) in Satul Bicăcel, Comuna Lăzăreni, România, unde vom echipa 24 de lucrători de tineret din 7 țări (RO, DE, TK, FR, IT, MK, LV) cu competențe relevante legate de atitudinea de alegător.
Scopul este de a crea un cadru de învățare bazat 100% pe principiile NFL (non-formal education), intenționăm să folosim o metodologie bazată pe meta-teatru, unde participanții se vor scufunda în procesele realiste de luare a deciziilor, simulări ale momentelor conflictuale și concursuri.

Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.

În anul 2023 ETC va implementa două proiecte Erasmus+

AgricoolTube perioada 03.05-11.05.2023

Obiectivele noastre sunt de a învăța 22 de lucrători de tineret din 5 țări (IT, RO, BG, ES, EL) instrumente și metodologii pentru a fi mai conștienți de modul de abordare a tinerilor cu mai puține oportunități și de a ajuta la creșterea personală, de a motiva, dezvolta și activa solidaritatea participanților cu competențe durabile, principii de permacultură, realizarea de materiale video și practici ecologice. Ceea ce dorim să obținem concret sunt o serie de tutoriale video în care să fie explicate tehnici de agricultură pe înțelesul tinerilor astfel urmărind un interes crescut față de aceste practici.

Unul dintre rezulatele concrete ale acestei mobilități este înființarea unei platforme Youtube în care participanții au încărcat tutorialele video cu tehnici de plantare în seră sau în câmp deschis încurajând astfel tinerii să urmeze indicațiile predate. Pe această platformă dorim să încărcăm cât mai multe tutoriale asemănătoare și cu tehnici diverse. Videoclipurile pot fi văzute aici:

https://www.youtube.com/@AgricoolTube

The Green Rural Hub perioada 22.05-29.05.2023

Scopul acestui curs de formare este de a echipa 22 de lucrători de tineret din 5 țări (IT, MK, DK, RO, HR), cu instrumente și metodologii pentru a fi mai conștienți de cum să abordeze tinerii cu mai puține oportunități și să ajute la creșterea personală, să motiveze, să dezvolte și să crească nivelul de conștientizare a tinerilor asupra mediului înconjurător plus de a preda abilități durabile, principii de permacultură și practici ecologice.

Ca rezultat concret dorim realizarea unui hub agricol pentru comunitatea din Comuna Lăzăreni, Bihor.

Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.

Contacteaza-ne!